Foto1 tuin

Basisplan
Blijft structuur bieden

"In 2001 heb ik, samen met Clarine, mijn hoektuin op de schop genomen. Oorspronkelijk stonden er 26 bomen in, maar dat werd een bos waaronder niets meer wilde groeien. Bovendien begonnen allerlei bomen en struiken mankementen te vertonen. Het roer moest om."

"We hebben eerst geprobeerd om nog een paar bomen te laten staan, maar dan moet je eromheen ontwerpen. Bovendien kregen mijn man en ik meningsverschil om welke bomen er zouden moeten blijven. Clarine maakte een plan met onze wensen erin verwerkt. Ik wilde iets totaal anders en vooral veel bloemen."

"Dus: verdween het beroerde graspaadje en kwam er bestrating. In plaats van perken kwamen er bakken voor niveauverschil. Om de inkijk te beperken en wel voluit zicht op bloemen te hebben vanuit onze ramen, kwamen er drie klimrekken die parallel lopen met de perken aan de straatkant. Er staan nu rozen en clematissen in. Verder werd er een put gemetseld, als alternatief voor een vijver."

"Nu we enkele jaren verder zijn, zorgt het basisplan nog steeds voor structuur en mooie zichtlijnen. Kennelijk zien anderen dat ook, want ik krijg vaak complimentjes als ik in de tuin aan het werk ben. Afgelopen juni mocht ik meedoen aan de opentuinenroute van Groei en Bloei (400 bezoekers). Ik ben erg blij met mijn tuin, ook al is hij nooit 'af'."