Foto tuin voor

Foto1 tuin na Foto2 tuin na


Voeten in aarde

"Toen wij dit pand kochten was de tuin een natuurtuin. Met andere woorden alles groeide en bloeide. Het zag er groen uit. Tijdens onze verbouwing gebruikten we de tuin als opslagruimte en omdat we geen schuur hadden lag het speelgoed van onze kinderen in de tuin onder een zeiltje. Wij wisten niet hoe we de tuin zouden herinrichten. Wij hebben Clarine gevraagd om ons daarbij te helpen."

"Een eerste vereiste was opberg mogelijkheden voor tuinspullen en speelgoed. Verder lekkere plekken om in de zon te zitten en te eten. Heel belangrijk was dat onze kinderen lekker konden spelen in de tuin. Clarine heeft echt onze wensen lijst afgewerkt en maakte een verrassende tekening. Ze ontwierp 5 opberg mogelijkheden. De bergingen hebben veelal 2 functies. Bijvoorbeeld als als bankje, als opstapje voor het klimrek of het maken van een afgesloten hoekje."

"De aanleg had heel wat voeten in de aarde. Letterlijk want de tuin bleek naar achter toe heel erg opgehoogd te zijn. Voor het ruimtelijke effect moest de tuin juist een tree omlaag gaan. De hovenier stelde voor om dan maar een tree naar omhoog te gaan. Dat scheelde arbeid en moeite om de grond af te voeren. Maar Clarine hield voet bij stuk. Geen consessies aan het ontwerp en de uitvoer. Het zou het totaal beeld dat we zo zorgvuldig hadden besproken heel anders maken. En wat ben ik blij dat ze ons op deze manier geadviseerd heeft. Het is mij dat extra geld waard gebleken. Haar inzicht van tekening tot werkelijkheid is uniek. Het is heel mooi geworden en we genieten er elke dag van."